top of page
4.png
  • Instagram

ARROZ CON LECHE (RISPUDDING MED APELSIN, KOKOS & LIME)

Arroz con leche! Rispudding som äts till dessert i Latinamerika och serveras i små skålar på kalas. Finns flera versioner, här gör jag en med kokos, apelsin och lime.


ARROZ CON LECHE

Portioner: 3-4 små glas


Grötris, 1 dl

Kokosflingor, 2/3 dl

Havremjölk, 5 dl

Kokosmjölk, 3 dl (skaka om förpackningen ordentligt)

Socker, 1 dl

Vaniljsocker, 1 tsk

Salt, 1/4 tsk

Rivet skal från 1 apelsin

Rivet skal från 1 lime

Saft från 1/2 lime

Kokosmjölk, 2 dl

Kanel


GÖR SÅ HÄR

I en kastrull, vänd ner ris, kokosflingor, havremjölk, 3 dl kokosmjölk, socker, vaniljsocker, limeskal, apelsinskal och salt. Koka upp och sänk sedan värmen till medellåg. Sjud i ca 45 min utan lock, tills du fått en tjock gröt.


Blanda ner limesaft och 2 dl kokosmjölk. Häll upp i små skålar. Garnera med zest och kanel. Ställ in i kylen och låt svalna i minst 1 timme innan servering, gärna över natten. Puddingen kommer bli mer fast och krämig då.


I och för sig god varm också!

Comments


bottom of page