Arroz con leche! Rispudding som äts till dessert i Latinamerika och serveras i små skålar på kalas. Finns flera versioner, här gör jag en med kokos, apelsin och lime.
ARROZ CON LECHE
Portioner: 3-4 små glas
Grötris, 1 dl
Kokosflingor, 2/3 dl
Havremjölk, 5 dl
Kokosmjölk, 3 dl (skaka om förpackningen ordentligt)
Socker, 1 dl
Vaniljsocker, 1 tsk
Salt, 1/4 tsk
Rivet skal från 1 apelsin
Rivet skal från 1 lime
Saft från 1/2 lime
Kokosmjölk, 2 dl
Kanel
GÖR SÅ HÄR
I en kastrull, vänd ner ris, kokosflingor, havremjölk, 3 dl kokosmjölk, socker, vaniljsocker, limeskal, apelsinskal och salt. Koka upp och sänk sedan värmen till medellåg. Sjud i ca 45 min utan lock, tills du fått en tjock gröt.
Blanda ner limesaft och 2 dl kokosmjölk. Häll upp i små skålar. Garnera med zest och kanel. Ställ in i kylen och låt svalna i minst 1 timme innan servering, gärna över natten. Puddingen kommer bli mer fast och krämig då.
I och för sig god varm också!
Comments