Sallader är så underskattade. Görs det rätt är det mättande, smakrikt och matigt, som den här BBQ-ranchsalladen. En sjukt god dressing, massa go'a grönsaker, men bäst av allt: krispig och het, ugnsbakad BBQ-blomkål.
Den kryddiga blomkålen kan förslagsvis också serveras med den här BBQ pastasalladen istället för pulled BBQ.
BBQ-RANCHSALLAD
Portioner: 4-6
Salta allt efter smak
BBQ-BLOMKÅL
Blomkål, 1 stor (ca 850 g)
Ströbröd
Kikärtsmjöl, 3 dl
Bakpulver, 1 tsk
Paprika, 1 msk
Vitlökspulver, 2 sk
Svartpeppar, 2 tsk
Rökt paprika, 2 tsk
Olja, 1 msk
Vatten, 2 1/2 dl
SALLAD
Romansallad, 1 huvud, strimlad
Grönkål, 1 huvud, strimlad
Tomat, 400 g, delad
Avokado, 2 st, skivad
Gurka, 1 st, skivad
Morot, 2 st, riven
Majs, 1 stor burk, sköljd
Rödlök, 1 st, skivad
Selleri, 1 hel, skivad
Röd paprika, 1 st, skivad
Jalapeños
JALAPEÑO-RANCHDRESSING
Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)
Majonnäs, 2 msk (t ex Garants veganska)
Fryst gräslök, 1/2 dl
Fryst persilja, 1/2 dl
Fryst dill, 1/2 dl
Lime, en skvätt
Jalapeñolag, 1 msk (kan bytas ut på cayennepeppar eller mer limesaft)
Dijonsenap, 1 tsk
Vitlökspulver, 1 tsk
Svartpeppar, 1 tsk
Paprikapulver, 1/2 tsk
KIKÄRTOR
Kikärtor, 2 pkt
Paprikapulver
Rökt paprika
Vitlökspulver
Svartpeppar
BBQ-GLAZE
Olja, 1 dl
BBQ-sås, 1 dl
Cayenne, 1 msk
Vitlökspulver, 1 msk
Paprika, 1 msk
Rökt paprika, 1 msk
Svartpeppar, 1 tsk
GÖR SÅ HÄR
BBQ-blomkål. Sätt ugnen på 225 C. Preppa en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela blomkålen till munsbitar. Häll upp ströbröd i en liten skål. Blanda resten av ingredienserna till en smet i en annan skål. Doppa blomkålsbitarna i smeten och rulla sedan i ströbrödet. Lägg över dem på plåten. Tillaga i ugn i ca 25 min. Vänd på dem efter ca 15 min.
Sallad och dressing. Under tiden, blanda alla ingredienser till salladen och mixa sedan ihop ranchdressingen.
Kikärtor. Stek kikärtorna i olja i ca 5-10 min. Krydda efter smak. Ställ kikärtorna åt sidan.
BBQ-glaze. Hetta upp oljan till glazen i stekpannan. Ställ sedan pannan åt sidan. Blanda ihop resten av ingredienserna till glazen i en värmetålig skål. Häll den heta oljan över glazen och rör om.
När blomkålen är klar, vänd ner dem i skålen och rör om så alla bitar täcks med glaze. Servera salladen med de kryddiga blomkålsbitarna, kikärtorna och ringla över ranchdressing.
Commentaires