En smakrik och uppfriskande bönsalsa som snabbt slängs ihop på 5 min. Blir liksom aldrig fel när jag börjar laga mat med citron, vitlök och olivolja. Åt med stekt pitabröd och italienska kikärtsomeletten farinata.
BÖNSALSA PÅ VITA BÖNOR
Portioner: 1-2
Salta efter smak
Olivolja, 1/2 dl
Saften från ca 1 1/2 citron
Harrissa, 2 tsk
Vitlök, 2 st, pressade
Baby plommontomat, 1 handfull, hackade (eller 1 mogen, smakrik tomat)
Rödlök, 1/3 st, finhackad
Torkad mynta, snåla inte (alt timjan skulle vara gott!)
Paprikapulver
Svartpeppar
Små vita bönor, 1 pkt, sköljd och silad
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop alla ingredienser utom vita bönorna till en smakrik marinad. Smaka av tills du känner den där perfekta balansen av sötma, syrlighet och hetta. Vänd ner bönorna och rör om. Klart!
Comments