Frijoles con papas en salsa roja- bönor och potatis i en röd salsa!
Det här är lätt att improvisera, poängen är att steka tomat, paprika, lök och chili på hög värme tills ordentligt sotad. Mixa och koka till en god sås och ha i vad du vill egentligen! Jag körde på cannellinibönor och potatis.
FRIJOLES EN SALSA ROJA
4 portioner
Paprika, 3 st (körde på gula och röda spetspaprikor)
Chili, 3-4 st (hade i gröna)
Gul lök, 1 st, skalad
Vitlök, 4 klyftor, skalade
Tomat, 250 g (använder romanticatomater som har riktigt mycket smak)
Cannellinibönor, 2 pkt
Potatis, 4 st
Grönsaksbuljongtärning, 1 st
Krydda med lite spiskummin, oregano, korianderpulver, svartpeppar
SERVERA MED
Stekta tortillabröd
Avokado, koriander, kanske lite picklad rödlök/rödkål
GÖR SÅ HÄR
Skala och tärna potatisen. Koka tills nästan mjuka.
Stek paprika, chili , lök, vitlök och tomaterna i en torr stekpanna på hög värme. De ska stekas hela, tills riktigt sotade och svarta så de får en god rökig smak. Jag steker i två omgångar så de inte trängs för mycket i pannan.
Plocka av stjälken från paprikorna och vänd ner alla grönsaker i en mixer. Mixa tills slät. Hetta nu upp olja i stekpannan och vänd ner den mixade salsan. Förskiktig så det inte skvätter från den heta pannan!
Koka upp och puttra i 20 min så den får reducera och bli mörkare i färgen. Vänd ner bönorna, grönsaksbuljongärning och den kokta potatisen och puttra några minuter tills potatisen mjuknat. Häll eventuellt på en skvätt vatten. Krydda och salta efter smak.
Comments