Jäkligt god aubergine som smälter i munnen. Min man har väldigt svårt för aubergine men den här slukar han, så om du eller familjen är aubergine-skeptiker kanske ni ska prova!
FRITERAD AUBERGINE I SÖTSTARK SÅS
FRITERAD AUBERGINE
Aubergine, 2 st, tärnad i stora bitar
Salt, 1/2 msk
Vinäger, 1 msk
Potatismjöl, 1 dl
Svartpeppar, 2 tsk
Vitpeppar, 1/2 tsk
Salt, 1/2 tsk
SÅS
Hoisinsås, 3/4 dl
Ljus sojasås, 1/3 dl
Sriracha, efter smak (alternativt kinesisk cripsy chili oil för lite annan smak!)
Sesamolja, en skvätt
Ingefära, en bit som en tumme, finhackad
Vitlök, 6 klyftor, finhackad
Vårlök, 2 st, hackad
SERVERING
Servera med ris och toppa med vårlök
GÖR SÅ HÄR
Lägg auberginen i en skål och toppa med salt, vinäger och täck med vatten. Lägg på lock/tallrik så att auberginen inte bara flyter upp. Låt stå i 20-30 min. Häll av vattnet och torka auberginen med en köksduk.
Blanda potatismjöl med salt och peppar i en skål. Vänd ner auberginen i mjölet och rör om så allt täcks ordentligt. Brukar lägga nåt lock på och skaka om.
Hetta upp olja i en kastrull och fritera auberginen i omgångar. De ska bli gyllene och helt smältande mjuka inuti. Lägg över på kökspapper.
Blanda ihop hoisinsås, sojasås, sriracha och sesamolja. Smaka av och justera efter smak.
Hetta upp lite olja i en panna. Fräs vårlök, vitlök och ingefära. Vänd sedan ner såsen och låt puttra någon minut. Vänd ner auverginen och rör om så allt täcks.
Servera med ris och toppa med vårlök.
Comments