Gözleme och bolani är fyllda, kryddiga tunnbröd från Turkiet respektive Afghanistan. Fantastiskt goda och jag blev så sugen att äta nåt liknande till brunch. Hemma hade jag tortillabröd, potatis och spenat som passade perfekt som grund.
FUSK-GÖZLEME eller nåt
Portioner: 4 fyllda tortillabröd
Potatis, 300 g (ca 2 st)
Fryst bladspenat, 200 g
Gul lök, 1 st, hackad
Röd spetspaprika, 1 st, hackad
Vitlök, 6 klyftor
Tomat, 1 st, hackad
Korianderpulver
Gurkmeja
Svartpeppar
Koriander, handfull, hackad
Citron
Tortillabröd, 4 stora
SERVERA MED
Exempelvis myntayoghurt (fraiche, torkad mynta, vitlök, olivolja) och chutney
GÖR SÅ HÄR
Skala och koka potatisen.
Koka upp spenaten i vatten. Så fort den tinat, häll av i durkslag och tryck ut det mesta av vattnet. Hacka den grovt.
Stek lök och paprika i olivolja tills mjukt. Tillsätt vitlök och stek. Vänd ner tomaten och stek tills de mjuknat.
Krydda med korianderpulver och gurkmeja.
Tillsätt en handfull koriander och rör om. Rör ner spenaten. Krossa potatisen och blanda ner den med. Dra av från plattan. Avsluta med citronsaft.
Fyll tortillabröden, vik ihop och stek i olja tills gyllene.
תגובות