Den här soppan är god både varm och ljummen och är inspirerad av den grekisk kikärtssoppan revithia.
KIKÄRTSSOPPA MED DILL OCH CITRON
Portioner: 8
Olivolja
Gul lök, 2 st, hackad
Selleri, 3-4 stjälkar, hackad
Morot, 3 st, hackad
Rosmarin, torkad, 2 tsk
Potatis, 800 g, skalade och tärnade
Kikärtor, 3 pkt med lag
Grönsaksbuljongtärning, 2 st
Vatten, 5 dl
Citron, saften från 1/2 st
Färsk dill, en knippe, hackad
Färsk persilja , en knippe, hackad
SERVERA MED
Serverar den gärna som förrätt till biffar/schnitzel, örtig potatis, en fräsch sallad och tzatziki
GÖR SÅ HÄR
I olivolja, fräs lök, selleri och morot tills löken mjuknat och fått lite färg. Strö i rosmarinen och rör om. Vänd ner potatis, kikärtor med lag, buljongtärningar och vatten så allt täcks. Koka upp och koka tills grönsakerna mjuknat.
Smaka av med salt och peppar.
För att få en krämig buljong, sleva över ca 3-4 slevar av soppan i en skål (med mycket av potatisen) och mixa med en handmixer tills slät. Mixa i saften från 1/2 citron och blanda tillbaka allt i soppan.
Tillsätt de färska örterna i soppan och smaka av igen. Klart!
Comments