top of page
4.png
  • Instagram

GREKISK KIKÄRTSSOPPA MED DILL OCH CITRON

Den här soppan är god både varm och ljummen och är inspirerad av den grekisk kikärtssoppan revithia.

KIKÄRTSSOPPA MED DILL OCH CITRON

Portioner: 8


Olivolja

Gul lök, 2 st, hackad

Selleri, 3-4 stjälkar, hackad

Morot, 3 st, hackad

Rosmarin, torkad, 2 tsk

Potatis, 800 g, skalade och tärnade

Kikärtor, 3 pkt med lag

Grönsaksbuljongtärning, 2 st

Vatten, 5 dl

Citron, saften från 1/2 st

Färsk dill, en knippe, hackad

Färsk persilja , en knippe, hackad


SERVERA MED

Serverar den gärna som förrätt till biffar/schnitzel, örtig potatis, en fräsch sallad och tzatziki


GÖR SÅ HÄR

I olivolja, fräs lök, selleri och morot tills löken mjuknat och fått lite färg. Strö i rosmarinen och rör om. Vänd ner potatis, kikärtor med lag, buljongtärningar och vatten så allt täcks. Koka upp och koka tills grönsakerna mjuknat.


Smaka av med salt och peppar.


För att få en krämig buljong, sleva över ca 3-4 slevar av soppan i en skål (med mycket av potatisen) och mixa med en handmixer tills slät. Mixa i saften från 1/2 citron och blanda tillbaka allt i soppan.


Tillsätt de färska örterna i soppan och smaka av igen. Klart! 

365 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page