Alla älskar grillmackor. Alla älskar vitlöksbröd. Då finns det bara en sak att göra. En megamaffig grillmacka.
Vi vet nog alla att vegansk ost har kommit långt men har fortfarande en låg väg att gå. Eftersom vegansk ost är gjord på stärkelse för att få till den typiska ostiga karaktären så får den ofta en klistrig konsistens när den är smält. För att få bort det så mycket som möjligt så gör jag en oströra av ost + oatlys färskost, precis som i jalapeño popper-burgare.
GRILLMACKA GJORD PÅ VITLÖKSBRÖD
Portioner: 3 grillmackor
VITLÖKSSMÖR
Smör, 75 g (t ex Floras mjölkfria)
Vitlök, 2 klyftor, pressade
Persilja, 1 kruka, hackad
FYLLNING
Färskost, 150 g (t ex 1 pkt Oatly Påmackan)
Ost, 2 dl (t ex Violife Original), finriven
Pesto eller kräm av soltorkad tomat (brukar finnas vegansk pesto utan ost)
SERVERING
Tjocka brödskivor, 6 st (jag gillar surdegsbröd)
Tomat, ruccola, balsamico (valfritt)
GÖR SÅ HÄR
Blanda ingredienserna till vitlökssmöret i en liten skål. Bre det på båda sidorna av alla brödskivor.
Blanda den rivna osten och färskosten i en skål. Bre det på tre av brödskivorna. Bre sedan ett tjockt lager pesto på de andra tre skivorna. Slå ihop skivorna med pesto och oströra.
Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Lägg i grillmackorna, lägg på ett lock och stek i ca 3-5 min. Locket läggs på för att osten ska smälta. Om det inte smälter, häll då ca 1 tsk vatten i stekpanna lägg på locket och stek lite till. Gör samma sak på andra sidan. Försiktig så vitlökssmöret inte bränns.
Servera gärna grillmackorna med ruccola, tomat och lite balsamico på sidan.
Comentarios