Hummus med ugnsrostade grönsaker och bröd, det var väl inget nytt? Näpp! Men det är ju en sån bra vardagsklassiker som kan ändras i all oändlighet med olika smak på hummus, olika grönsaker och en annan marinad. Man behöver liksom inte tänka, bara gå runt i butiken och plocka på dig allt som är gott, ugnsrosta och häll på en god marinad. Servera med humus och bröd, klart!
Det här är inget recept utan jag skriver mer ner metoden och exempel på ingredienser så framtida Selina kan titta här och få lite middagsinspiration.
EXEMPEL PÅ VARIATIONER
HUMMUS MED OLIKA SMAKER
Klassisk, slät hummus med tahini och spiskummin
Grillad paprika och harissa
Spenat och örter som persilja, basilika
Ugnsrostad rödbeta
Soltorkad tomat
Chunky hummus med mycket citrons, timjan och vitlök
EXEMPEL PÅ UGNSROSTADE GRÖNSAKER
Ugnrosta grönsakerna i all sin enkelhet med olivolja och salt, sedan smaksätts dem med marinaden
Zucchini
Aubergine
Rödbeta
Morot
Potatis
Squash...
Ja, ni fattar
EXEMPEL PÅ MARINAD
Marinaden ringlas över grönsakerna och hummusen vid servering, supergott!
Klassisk marinad på citron, vitlök, olivolja, persilja, spiskummin
Andra smaksättningar:
Harissa
Zaatar
Granatäppelsirap
SERVERING
Inlagda grejer! Oliver, fefferoni, turkiska pickles, cornichon
Bröd! Surdegsbröd, libabröd, taboonbröd, baguette
Comments