Slängde ihop en lunch, och let me tell you...det blev en hit! Superenkelt också.
I norra Indien finns en rätt som heter Papri Chaat där ett särskilt friterat kex toppas med kokt potatis, kikärtor, yoghurt, kryddor och chutneys. Har gjort en variant baserat på ingredienser jag har tillgång till, så får kalla det indisk nachotallrik eller en fuskvariant av Papri Chaat!
Det här är inget exakt recept med mått, ibland känner jag att vissa recept bara behöver en fingervisning så kan man mixa ihop lite som man själv vill och höfta. Jalla!
INDISK NACHOTALLRIK
Nachotallriken byggs ihop i flera lager där jag gjorde så här!
Tortillabröd: Fritera tortillabröd tills gyllene. Salta och låt svalna. Bryt i mindre bitar och lägg upp på en tallrik.
Kokt potatis: skala, skär upp i mindre bitar och koka i saltat vatten tills mjuka. Blanda ner pressad vitlök och svartpeppar.
Kryddade kikärtor: Stek kikärtor i rikligt med olja och smaksätt med vitlök, garam masala, spiskummin, citron.
Yoghurt: Jag gillar Plantis naturella fraiche som jag blandar med lime, salt och lite socker.
Mynta chutney: Finhacka mynta, koriander, vitlök, grön chili. Blanda med lime, socker, salt och lite kallt vatten.
Nåt sött: Andra chutneys som mango chutney eller granatäppelsirap.
Eventuellt nåt starkt: Hackad färsk eller picklad chili, eller chilipulver
Topping: Granatäpple, koriander och rödlök
Comments