Du drar till kiosken med bästisen, köper godis och hyr film. På vägen hem vänder ni in på pizzerian och köper en kebabtallrik och en kebabpizza. Ni drar hem, lägger upp värsta buffén på soffbordet och kollar på samma film ni säkert hyrt hundra gånger innan för ni tröttnar aldrig på den. Några timmar senare, när ni kollat klart på filmen och känner att ni börjar bli sugna på nåt mer gott så slinker ni in i köket och börjar göra chokladbollar. Livets nostalgi på hög nivå.
KEBABTALLRIK MED FANTASÅS
Portioner: 4
Salta allt efter smak
KEBAB I HET TOMATSÅS
Kebab, 2 pkt á 275 g av Schysst Käks veganska kebab
Olivolja
Vitlök, 5 klyftor, hackade
Tomatpuré, 1 dl
Fefferoni-lag, 1 dl
Sambal oelek, 1 msk
Oregano, 4 tsk
Paprikapulver, 3 tsk
Spiskummin, 3 tsk
Vatten, 4 dl
FANTASÅS
Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)
Majonnäs, 1/2 dl (t ex Garants veganska majo)
Sambal oelek, 1 msk
Fanta, 2 msk (eller apelsinsaft)
Vitlöksklyfta, 1-2 st, pressade
Grillkrydda, 1 tsk
Italiensk salladskrydda, 1 tsk
Paprika, 1/2 tsk
Svartpeppar, 1/2 tsk
SERVERING
Pommes, 900 g
Grillkrydda
Isbergssallad
Tomat
Rödlök
Fefferoni
GÖR SÅ HÄR
Tillaga pommesen i ugn enligt förpackningsanvisningen. Blanda alla ingredienser till fantasåsen i en skål och ställ in i kylen. Preppa grönsakerna till servering och ställ in i kylen.
Stek kebaben i olivolja i några minuter tills den fått färg. Lägg undan på en tallrik. Hetta upp rikligt med olivolja i pannan och vänd ner den hackade vitlöken och fräs några sekunder tills det doftar vitlök i hela köket. Klicka i tomatpurén, fefferonilag, sambal oelek och kryddorna. Fräs tomatsåsen i olivoljan i ca 5 min så att den reduceras och får en mörkare färg. Rör om då och då. Tillsätt vatten och puttra i ca 15 min så den får en såsig konsistens. Vänd ner kebaben och rör om tills allt täcks med tomatsås.
Lägg upp pommes på tallrikarna, strö över grillkrydda. Servera med kebab, klicka på fantasås och lägg upp isbergssallad, tomat, rödlök och fefferoni.
Comments