top of page
4.png
  • Instagram

KRÄMIG AUBERGINERÖRA MED KRYDDIGA KIKÄRTOR

Gjorde en så trevlig lunch häromdagen för oss som gillar grillad aubergine. Köpte grillad aubergine på burk som jag tyckte verkade väldogt smidigt, och det var det! Väldigt god, men rekommenderar att man steker auberginen för att reducera ner vätskan.


För er som inte gillar den rökiga auberginesmaken skulle jag rekommendera att göra rätten med msabbaha istället! En god kikärtsröra med recept på selina.se.


Provade också att ha i dill i en del av den färdiga aubergineröran, smakade så gott! Lite varmrökt laxröra-känsla. Skulle vara supergott med färskpotatis, knäcke etc.


RÖKIG AUBERGINERÖRA med paprika och kikärtor


Olivolja

Grillad aubergine på burk, 500 g

Vitlök, 4-5 klyftor, pressade

Tahini, 1 dl

Saften från 1 citron (ca 1 dl)

Fraiche, 2 dl


PAPRIKA & KIKÄRTOR

Olivolja

Paprika, 2 st (blandade färger), tärnad

Gul lök, 1 st, tärnad

Kikärtor, 1 pkt

Paprikapulver, 1 msk

Rökt paprika, 1 tsk (valfritt)

Oregano, 1 tsk

Tomatpure, 1 msk

Vatten, 3 dl

Svartpeppar


SERVERA MED

Pitabröd

Sivripaprika för hetta


GÖR SÅ HÄR

Aubergineröra: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Klicka den pressade i vitlöken och rör om. Vänd ner auberginen. Salta och stek i några minuter så vätskan får reducera.


I en skål, blanda tahini och citronsaft tills slät. Rör ner fraichen och smaka av med salt.


Paprikaröra: stek lök och paprika i rikligt med olivolja tills löken karamelliserats lite. Vänd ner resten av ingredienser, koka upp och låt puttra tills paprikan mjuknat.

199 visningar0 kommentarer

Kommentarer


bottom of page