Krämig, ljummen kikärtsröra med harissa och curry, klar på 10 min!
Blev sugen på den där klassiska kycklingcurry-mackan så gjorde en krämig curryröra på goda grejer jag hade hemma. Blev eeeeeej besviken. Jalla börja nu och du har mat om 10.
CURRY- & HARISSARÖRA med kikärtor
Portioner: 2 välfyllda wraps (jag kan lätt äta 2 st)
Olivolja
Kikärtor, 1 pkt
Vitlök, 2 klyftor, pressade
Harissa, 1 msk
Curry, 2 tsk
Ingefära, lite grann
Fryst mango, handfull, hackad
Koriander, handfull, hackad
Gurka, 1/4 st, hackad
Rödlök, 1/4 st, hackad
Romansallad, 1/2 st, strimlad
Cornichon eller cocktail kapris, handfull, hackad
Röd spetsoaprika, 1/2 st, hackad
Zest och saft från 1 lime
Majonnäs, 1/2 dl
Fraiche, 1/2 dl
SERVERA MED
Tortillabröd eller baguette
GÖR SÅ HÄR
Stek kikärtorna i olivolja i några minuter med vitlök, harissa, curry, ingefära och mango.
Blanda med resten av ingredienserna och servera i varma tortillabröd eller baguette.
Comments