Så jäkla gott bara.
KRÄMIG TORTELLINI
Tortellini, 500 g (använder Garants veganska med tomat/basilika)
Babyplommontomat, 400 g, delade i två
Vitlök, 6 st, tunt skivad
Fraiche, 2 dl (t ex Planti Fraiche naturell)
Vitlök, 2 st, pressad
Svartpeppar
Sambal Oelek
Eventuellt timjan att toppa med
GÖR SÅ HÄR
Koka tortellinin.
Hetta upp rikligt (!) med olivolja i en panna. Vänd ner tomat och skivad vitlök och fräs i ca 10 min tills tomaten mjuknat. Rör om under tiden, saften från tomaten kommer blandas med olivoljan så du får en krämig sås.
Vänd ner fraiche, pressad vitlök, tortellini och rör om. Tillsätt svartpeppar och sambal oelek efter smak. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du vill ha den lite såsigare.
Comments