En superenkel och krämig pasta! Efter all kibbeh och tabbouleh jag ätit de senaste dagarna var det perfekt att göra en sån här enkel rätt som påminner om barndomsmat. En annan enkel pasta jag älskar är ju såklart också stuvade mackisar med göttbullar.
KRÄMIG PASTA MED RÖKT TOFU & GRÖNA ÄRTOR
Portioner: 4-6
Salta efter smak
Rökt tofu, 3 pkt á 230 g (t ex Yipins), tärnad smått
Gul lök, 2 små, hackad
Vitlök, 5 klyftor, hackad
Tomatpuré, 3 msk
Dijonsenap, 2 tsk
Matgrädde, 7 1/2 dl
Oregano, 2 1/2 msk
Paprikapulver, 1 1/2 msk
Svartpeppar
Vitpeppar
Gröna ärtor, 400 g
SERVERING
Spaghetti
Eventuellt ketchup
GÖR SÅ HÄR
Bryn tofun i en stekpanna tills gyllene lite här och där. Vänd ner lök och vitlök och stek tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, matgrädde och kryddor och puttra i ca 10 min. Vänd ner ärtorna och puttra i någon minut tills genomvarm. Alternativt koka ärtorna separat och servera vid sidan av pastan, då håller de sig gröna och fina nästa dag också.
Servera med spaghetti och ketchup!
Comments