top of page
4.png
  • Instagram

KRÄMIG PASTA MED RÖKT TOFU & GRÖNA ÄRTOR

En superenkel och krämig pasta! Efter all kibbeh och tabbouleh jag ätit de senaste dagarna var det perfekt att göra en sån här enkel rätt som påminner om barndomsmat. En annan enkel pasta jag älskar är ju såklart också stuvade mackisar med göttbullar.


KRÄMIG PASTA MED RÖKT TOFU & GRÖNA ÄRTOR

Portioner: 4-6

Salta efter smak


Rökt tofu, 3 pkt á 230 g (t ex Yipins), tärnad smått

Gul lök, 2 små, hackad

Vitlök, 5 klyftor, hackad

Tomatpuré, 3 msk

Dijonsenap, 2 tsk

Matgrädde, 7 1/2 dl

Oregano, 2 1/2 msk

Paprikapulver, 1 1/2 msk

Svartpeppar

Vitpeppar

Gröna ärtor, 400 g


SERVERING

Spaghetti

Eventuellt ketchup


GÖR SÅ HÄR

Bryn tofun i en stekpanna tills gyllene lite här och där. Vänd ner lök och vitlök och stek tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, matgrädde och kryddor och puttra i ca 10 min. Vänd ner ärtorna och puttra i någon minut tills genomvarm. Alternativt koka ärtorna separat och servera vid sidan av pastan, då håller de sig gröna och fina nästa dag också.


Servera med spaghetti och ketchup!


905 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page