Har ett dunderrecept på krämiga fajitas med egen kryddmix på hemsidan, perfekt för festliga tillfällen. MEN. Sånt orkar jag inte med till vardags, så i veckan har vi käkat den här superförenklade varianten med färdig kryddmix och hela köret. Kör vegokyckling som jag gillar att blanda med massa grönsaker och bönor! Suuupergott och uppskattat av hela familjen som vardagsrätt!
KRÄMIGA FAJITAS på 20 min
Vegokyckling, 350 g
Lök, 1/2 st, skivad
Zucchini, 1/2 st, skivad i halvmånar
Röd paprika, 1 st, skivad
Gul paprika, 1 st, skivad
Kokta bönor, 1 pkt, silad (tex kidney, svarta, cannellini)
Majs, 2 små burkar
Fajitaskrydda, 90 g (3 pkt av Santa Marias tex)
Fraiche, 2 dl
Vatten, 3 dl
SERVERA MED
Små tortillabröd
Salsa (har en enkel med tomat, rödlök, koriander, lime)
Dressing (har fraiche och chipotlesås)
Eventuellt potatis i tacon också! Gillar att göra det matigare så. Bara kokar, krossar och på med salt och peppar.
GÖR SÅ HÄR
Stek vegokycklingen och hacka i mindre bitar. Ställ åt sidan. Vänd ner alla grönsaker och stek på hög värme tills de får fin färg. Vänd tillbaka kycklingen tillsammans med bönor, fajitaskrydda, fraiche och vatten. Puttra i ca 5-10 min tills lagom krämig.
Comments