Snabbmat. Jalla.



KRÄMIGA TAHININUDLAR PÅ 5 MIN
Portioner: 2
TAHININUDLAR
Vitlök, 4 klyftor, pressade
Ingefära, 1 msk, finriven
Sambal oelek, 1 msk (eller efter smak)
Tahini, 1 dl
Sojasås, 1/3 dl
Sesamolja, 1 tsk
Kokhett vatten, 2 dl
Udonnudlar, 400 g
TOPPINGAR
Toppa med dina favoriter men exempelvis: koriander, brynt majs, sotad grönkål, rökt tofu, sotad tomat, sotad aubergine, eventuellt en skvätt lime
GÖR SÅ HÄR
Börja koka nudlarna.
Blanda vitlök, ingefära, sambal oelek i en värmetålig skål. Hetta upp ca 3 msk olja i en panna. Häll sedan den heta oljan i skålen och rör om.
Blanda sedan ner tahini, sojasås och sesamolja till en jämn röra. Skopa 2 dl av det kokande nudelvattnet och blanda ner det lite i taget tills du får en slät tahinisås. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer av nåt. Sila nudlarna och blanda ner dem i såsen.
Servera de krämiga nudlarna med favvotoppingarna!
Comments