Blev så sugen på en fräsch och matig sallad á la medelhavssallad med tonfisk typ. Men eftersom jag inte äter tonfiskar så brukar jag göra en smakrik kikärtsröra istället. Här är mitt standardrecept på så kallad tonfusk när jag ska göra olika rätter där jag tidigare använt tonfisk på burk. Smakar det tonfisk? Absoluuuuut inte, det är helt enkelt bara en riktigt god kikärtsröra som ändå behåller konceptet av att äta åt krämigt och smakrikt som passar i de klassiska tonfiskrätterna.
Men det här gången höftade jag med nåt nytt! Jag har därför inget exakt recept men skriver ner ingredienserna jag använde så är det bara att röra ihop och smaka av!
MEDELHAVSSALLAD MED EN SMAKRIK KIKÄRTSRÖRA
KIKÄRTSRÖRA
Kikärtor, grovt mosad till chunky
Tahini
Citron
Timjan
Paprikapulver
Olivolja
Eventuellt en klick harissa
SALLAD
Valfria gröna blad
Rödlök
Röd paprika
Tomat
Gurka
Rädisa
Oliver
Soltorkad tomat
Persilja
Mynta
DRESSING
Olivolja
Citronsaft
Timjan
Oregano
Svartpeppar
Vitlök
SERVERING
Servera som den är eller eventuellt med bröd eller pasta
Comentarios