top of page
4.png
  • Instagram

QUESADILLAS MED EN KRÄMIG SPENATFYLLNING & MYNTASALSA (PIROGER/BÖREK)

Snabb middag med en röra på spenat, grönkål och en krämig mandelröra. Fyllningen kan lika bra användas till piroger eller börek- tänk typ spenat- och fetaostfyllning!


De är goda och milda i smaken, gillar att äta dem som de är men vill du festa till det, gör myntasalsan till.

QUESADILLAS MED KRÄMIG SPENATFYLLNING + MYNTASALSA

Portioner: 6 stora tortillas


QUESADILLAS

Fryst, hackad spenat, 900 g

Grönkål, 200 g, finhackad (skär bort den tjocka stjälken)

Mandelmjöl, 2 dl

Citronsaft, 1 dl (1-2 citroner)

Tahini, 1 dl

Vatten, 2/3 dl

Stora tortillabröd, 6 st


MYNTASALSA

Persilja, 1 1/2 dl, finhackad

Mynta, 1 1/2 dl, finhackad

Grön chili, 1-2 st, finhackad

Vitlök, 1-2 klyftor, pressad

Lime, saften från 1-2 st

Olivolja, 1/2 dl

Kallt vatten, 2/3 dl

Paprikapulver, 2/3 tsk

Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

Spenatfyllning: I en bunke, blanda ihop mandelmjöl med tahini och citron. Häll sedan i vatten och rör om till en krämig, ljus röra. Salta efter smak. Jag gillar när den är ganska salt som fetaost, den ska ge ordentligt med smak till grönkålen och spenaten.


Koka upp vatten i en kastrull. Vänd i den frysta spenaten. Så fort spenaten tinat, vänd ner den strimlade grönkålen. Låt vattnet koka upp igen och sjud sedan i ca 2 min så grönkålen vissnar och mjuknar. Vänd över i en sil. Låt vattnet rinna av och tryck också till de gröna bladen för att bli av med mer vätska. Det behöver inte bli helt snustorrt men vi vill inte ha en blöt utan mer krämig fyllning.


Vänd över spenat- och grönkålsblandningen i bunken med mandelkräm och rör om. Smaka av med salt och eventuellt mer citron så det får en god syra och sälta. Tillsätt eventuell en skvätt vatten om det är för torrt och du vill ha den lite mer krämig.


Stek quesadillas: Bre fyllningen över halva tortillabrödet och vik den. Stek i olja på båda sidor tills gyllene. Servera direkt


Myntasalsa: Blanda ingredienserna tills salsan i en skål.

596 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page