top of page
4.png
  • Instagram

REFRIED BEANS OCH MAJSRIS


Ouff älskar sån här mat. Och den här festmåltiden slängs ihop på 30 min ish!


REFRIED BEANS OCH MAJSRIS

Portioner: 4


MAJSRIS

Gul lök, 1 stor, hackad

Matris, 3 dl

Majs, 1 liten burk

Grönsaksbuljongtärningar, 2 st

Vatten, 7 dl

En klick smör

Eventuellt lite vegeta

Stek lök i olja tills mjuk ich vänd ner ris och majs. Stek i några minuter.under omrörning så riset får rostas och börjar dofta gott. Vänd ner vatten och grönsaksbuljong och koka mot slutet, smaka av och tillsätt eventuellt vegeta efter smak. När riset är klar, klicka i smör och rör om.


REFRIED BEANS

Gul lök, 1 stor, hackad

Vitlök, 4 klyftor, skalade

Socker, 1/2 msk (valfritt)

Chipotlesås, 1-3 tsk beroende på hur starkt du gillar (använder santa marias)

Rödvinsvinäger, 2 msk

Kidneybönor/borlotti, 1 pkt

Små vita bönor, 1 pkt

Grönsaksbuljongtärning, 1 st

Lagerblad, 3 st

Rökt paprika

Spiskummin

Oregano

Korianderpulver

Svartpeppar

Lime


Stek löken och de hela kyftorna i olja tills mjuk. Vänd ner sockret och stek tills det smält och fått lite färg, försiktig så det inte bränns! Tillsätt ner chipotlesås och rödvinvinäger. Stek i någon minut under omrörning tills vinägern i princip fräst bort. Vänd ner bönorna tillsammans med aquafaban så bönorna precis täcks. Smaksätt med buljongtärning, lagerblad och resten av kryddorna. Koka upp och låt puttra i 10 min. Plocka ut lagerbladen och de hela vitlöksklyftorna. Mosa bönorna till önskad konsistens och smaka av med salt och kryddor.


SERVERA MED

Guacamole eller salsa: tex tomat, rödlök, lime, koriander, vitlök, paprikapulver, lite rapsolja

Tortillabröd, fyll med bönröran och stek tills gyllene.

445 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page