top of page
4.png
  • Instagram

SELINAS KRÄMIGA TOMATGRYTA

Den här grytan är någonstans mellan en ungersk paprikás (min favoritgryta) och en stroganoff. Du får en familjevänlig middag inom 30 min!

SELINAS KRÄMIGA HÖSTGRYTA

Portioner: 2


Champinjoner, 250 g, skivade (för en snabbare middag kan champinjonerna skippas)

Oumph Timjan & Vitlök, 1 pkt (280 g, eller annat protein)

Olivolja

Små tomater, 400 g (smakrika, tex romanticatomater), delade på mitten

Vitlök, 8 klyftor, tunt skivade

Tomatpuré, 1/2 msk

Näringsjäst, 2-3 msk (ger en väldigt god mustig smak)

Paprikapulver, 1 1/2 msk

Timjan, 1 msk

Rosmarin, 2 tsk

Svartpeppar

Fraiche, 2 dl

Sambal oelek, en klick (valfritt men gott)

Vatten, 1 dl

Valfria övriga smaksättningar: spenat, oliver, soltorkad tomat


SERVERA MED

Ris, pasta eller potatis


GÖR SÅ HÄR

Hetta upp en torr panna. Stek champinjorna på medelhög värme tills de fått färg och inte är vattniga. Ringla sedan i olivolja i pannan och fortsätt stek tills de fått en riktigt fin yta. Salta och lägg över på en tallrik.


Stek proteinet tills det fått en fin yta. Lägg över på tallriken.


Hetta upp riktligt med olivolja i pannan. Vänd ner tomat och skivad vitlök och fräs i ca 10 min under lock tills tomaten mjuknat. Rör om då och då, saften från tomaten kommer blandas med olivoljan så du får en krämig sås.


Rör ner tomatpuré, näringsjäst, paprikapulver, timjan och svartpeppar. Klicka i fraichen och eventuellt sambal oelek. Rör om tills krämig, häll sedan ner vattnet. Koka upp och puttra i några minuter. Smaka av såsen och salta.


Vänd ner champinjorna och oumphen. Koka upp och puttra i 5 min.


Klart!


2 878 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page