Vad är grejen med att jag aldrig ätit panzanella innan? Sjukt gott ju. Älskar sån här mat: en saftig, smakrik sallad! Ugnrostad potatis! Krämig kikärtsröra till! Kan inte bli fel.
PANZANELLA
Portioner: 2
Goda små tomater, ca 500 g (tex romantica/baby plommon), delade i två
Rödlök, 1/2 st, tunt skivad
Oliver, 1 burk kärnfria
Basilika, 1 bunt, hackad
Vitlök, 1 klyfta, pressad
Vitvinsvinäger
Olivolja
Svartpeppar
Rivet citronskal
Röd paprika, 1 st
En god surdegslimpa, tärnad
SERVERING
Ugnrostad potatis
Selinas krämiga kikärtsröra
GÖR SÅ HÄR
Rosta paprika och bröd. Nagga och ugnsrosta paprikan hela tills sotad och mjuk. Kör det tärnade brödet i ugnen samtidigt tills krispig. När paprikan är klar, låt svalna lite och skiva sedan tunt.
Preppa sallad. Lägg tomat, lök och oliver i en skål. Smaksätt med basilika, vitlök, olivolja, vinäger, citronskal och svartpeppar. Massera allt med händer. Vi vill få ut saft från tomaterna så det blandas till en riktigt god, tomatig och smakrik marknad i salladen.
Blanda ner paprikan och brödet i salladen när de är klara. Servera salladen direkt, gärna med ugnsrostad potatis och kikärtsröra för en mer matig måltid.
Comments