SELINAS SVAMPSÅS TILL KÖTTBULLAR OCH POTATIS
- Selina Hami
- 23 sep. 2023
- 1 min läsning
Går det ens att tröttna på den här tallriken ellör?


Kokt potatis, hericoverts och grönkål steks på hög värme med svartpeppar och salt. Sedan gör jag en svampsås till k*ttbullarna! Det är inget nytt men gjorde så här:
SVAMPSÅS
Champinjoner, 500 g, finhackad i matberedare
Lök, 2 st, finhackad
Svartpeppar
Sojasås, 2 msk
Malen kryddpeppar, ca 15-20 st
Socker, 1 msk
Senap, 1-2 msk (typ dijon)
Matgrädde, 8 dl
Smör
Valfritt: ha i lite torkad Karl-Johansvamp som får puttra med i såsen
Finhacka svampen och bryn ordentligt i rikligt med olja. Låt det ta sin tid! Vänd ner hackad lök och stek tills karamelliserad. I med massa svartpeppar, sojasås, dijonsenap och lite socker. Smaksätt med kryddpeppar. På med matgrädde och puttra tills såsen tjocknat lite och fått eb god smak! Klicka i smör på slutet.
Comments