Till påskbuffen blev det vegetariska varianten på skärgårdssill av aubergine. Äääälskar det här, det var min favorit från julbordet så var tvungen att fixa recept så vi kan ha det till påsk och midsommar också!
SKÄRGÅRDSAUBERGINE
Aubergine, ca 570 g (2 små)
Skala auberginen och skär i lagom stora strimlor i sillstorlek. Det är.lagom qtt lägga på mackan. I en kastrull, koka upp vatten och vänd ner auberginen. Koka till den blivit mjuk och 'genomskinlig' , 5-10 min. Häll lver i en sil, häll på kallt vatten och tryck sedan ut vattnet ur auberginen. Lägg över i en värmetålig skål.
LAG
Vatten, 3 dl
Ättiksprit, 1/2 dl
Lagerblad, 6 st
Kryddpepparkorn, 15 st
Socker, 2 dl
Salt, 3 tsk
Gullök, 1/2 st, skivad
I samma kastrull, vänd ner allt till lagen och koka upp. Sänk värmen och sjud i 10 min. Plocka bort lagerbladen och kryddpepparkornen. Vänd ner löken och låt dra i 2 min.
Häll lagen med löken över auberginen. Låt allt svalna och ställ sedan in i kylskåp tills kall.
Vänd ner allt i en sil och pressa ur lagen ur auberginen och löken.
SKÄRGÅRDSSÅS
3 dl fraiche
1 dl majonnäs
Dill
Gräslök
Vegiar, 2 msk (vegetarisk kaviar med tångkaviar och kryddor, Fiskeriets är god)
Citronsaft, ca 1/4-1/2 dl
Blanda ihop alla ingredienser till skärgårdssåsen. Blanda ner auberginen och löken och rör om. Ställ kallt och servera med knäckebröd och färskpotatis!
Comments