top of page
4.png
  • Instagram

SOTAD HERICOVERTS MED PINJENÖT- OCH HARISSASMÖR

En fantastiskt smakrik och snabblagad rätt där man får krydda efter smak! Servera med varma pitabröd och njut!


HERICOVERTS

Hericoverts

Olivolja

Sju kryddor

Paprikapulver

Spiskummin

Svartpeppar


Blancherade fryst hericoverts. Torkade av dem lite och hettade sedan upp olivolja i en panna. Stekte hericovertsen tills de fått riktigt fin yta. Krydda och salta. Lägg över på en tallrik.


HARISSA- & PINJENÖTSSMÖR

Smör

Olivolja

Pinjenötter

Vitlöksklyftor

Harissa

Lime-zest

Kanel

Rökt paprika

Svartpeppar

Harissa (eller annan valfri chili, tex gochugaro)

Vänd ner pinjenötter, vitlöksklyftor, rejält med smör och lite olivolja i pannan. Stek pinjenötterna under omrörning tills de blir gyllene. Klicka i harissa och smaksätt med limezest, kanel, rökt paprika och svartpeppar. Salta.


ÖRTIG SÅS

En läskande, örtig sås! Typ mixad tzatziki? Perfekt till gyros, grillade grönsaker, dipp.

Tips! Det skulle också vara väldigt gott att servera på msabbaha.


Gurka, 1/2 st

Turkisk yoghurt (t ex oatly), 2 dl

Massa örter, använde fryst mynta, persilja och koriander (hade minst 1/2 fryspaket, dvs ca 20 g, av varje ört eftersom jag alltid har en massa i frysen)

Gräslök, hade 1/2 pkt fryst

Vitlök, 1 klyfta

Olivolja

Limezest och saft från 1 lime

Eventuellt 1 grön chili


Riv gurka och pressa ur vattnet för hand. I en mixer, vänd ner gurkan med yoghurt, örter, olivolja, rivet skal och saft av lime och lite vitlök. Mixa tills slät och grön, salta.



115 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page