En fräsch och somrig "nachotallrik" eller midsommarnachos som passar perfekt på midsommarbordet eller fredagsmyset!
FÖRSTA YOUTUBEVIDEON UPPE!
Har också gjort min första youtube-video, checkitouuut!
SVENSK NACHOTALLRIK MED SKAGENRÖRA (VEGANSK)
Portioner: 4-6 (två tallrikar)
Salta allt efter smak
VEGANSK SKAGENRÖRA
Alspånsrökt tofu, 1 pkt (230 g), smulad eller riven (alternativt neutral tofu som också blir supergott)
Tångkaviar, 3 msk
Dill, 1 1/2 dl, finhackad
Rödlök, 1 liten, finhackad
Citron, saft och rivet skal från 1/2 - 1 st (smaka av)
Pepparrot, 2-3 msk (löst packad), finriven
Grönt, syrligt äpple, 1/2 st, riven (t ex Granny Smith)
Majonnäs, 1/2 dl (t ex Garants veganska)
Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)
Dijonsenap, 1/2 tsk
Svartpeppar, vitpeppar
TILLBEHÖR
Tunnbröd, 4 st Färskpotatis, 450 g Fraiche (t ex Planti Cooking Fraiche) Rödlök, 1/2 st, finhackad Röd tångkaviar Svart tångkaviar
Gurka, tunt skivad
Dill
Citron
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till skagenröran och ställ in i kylen medan du preppar resten. Borsta och tvätta färskpotatisen ordentligt och koka tills mjuk. Skiva tunt. Klipp tunnbröden till trianglar som nachochips. Fritera dem i matolja tills gyllene på båda sidor. Lägg över på en tallrik med kökspapper och salta. Lägg ut tunnbrödschipsen på tallrikarna och sprid ut potatisskivorna ovanpå. Klicka på skagenröra, fraiche, tångkaviar och rödlök och dekorera med dill, gurka och citron.
Comments