top of page
4.png
  • Instagram

MIDSOMMARNACHOS: SKAGEN & FRITERAT TUNNBRÖD (VEGANSK)


En fräsch och somrig "nachotallrik" eller midsommarnachos som passar perfekt på midsommarbordet eller fredagsmyset!


FÖRSTA YOUTUBEVIDEON UPPE!

Har också gjort min första youtube-video, checkitouuut!


SVENSK NACHOTALLRIK MED SKAGENRÖRA (VEGANSK)

Portioner: 4-6 (två tallrikar)

Salta allt efter smak

VEGANSK SKAGENRÖRA

Alspånsrökt tofu, 1 pkt (230 g), smulad eller riven (alternativt neutral tofu som också blir supergott)

Tångkaviar, 3 msk

Dill, 1 1/2 dl, finhackad

Rödlök, 1 liten, finhackad

Citron, saft och rivet skal från 1/2 - 1 st (smaka av)

Pepparrot, 2-3 msk (löst packad), finriven

Grönt, syrligt äpple, 1/2 st, riven (t ex Granny Smith)

Majonnäs, 1/2 dl (t ex Garants veganska)

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)

Dijonsenap, 1/2 tsk

Svartpeppar, vitpeppar


TILLBEHÖR

Tunnbröd, 4 st Färskpotatis, 450 g Fraiche (t ex Planti Cooking Fraiche) Rödlök, 1/2 st, finhackad Röd tångkaviar Svart tångkaviar

Gurka, tunt skivad Dill Citron

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser till skagenröran och ställ in i kylen medan du preppar resten. Borsta och tvätta färskpotatisen ordentligt och koka tills mjuk. Skiva tunt. Klipp tunnbröden till trianglar som nachochips. Fritera dem i matolja tills gyllene på båda sidor. Lägg över på en tallrik med kökspapper och salta. Lägg ut tunnbrödschipsen på tallrikarna och sprid ut potatisskivorna ovanpå. Klicka på skagenröra, fraiche, tångkaviar och rödlök och dekorera med dill, gurka och citron.



3 582 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page