Innan jag slutade äta animaliskt var en av mina lata rätter en tonfisk-pastasallad på tonfisk, mayo, majs, rödlök, citron och svartpeppar som gick superfort att slänga ihop. Jag fick ett sug för den här gamla godingen och gjorde en version på kikärtor från mitt recept på tonfusk. Den är mättande, ostig, krämig och har samma karaktär som min gamla latmat, med en perfekt finish av en skvätt hot sauce.
TONFUSK PASTASALLAD (ISTÄLLET FÖR TONFISK)
Portioner: 6-8
Salta allt efter smak
TONFUSK
PASTASALLAD
Pasta, 6-8 portioner (min favorit är Girandole Torsades)
Ost, 4 dl, riven (t ex Violife Original)
Tomat, 3 st, hackad
Oliver, 2 dl, skivad
Majs, 1 stor burk
En klick smör (t ex Floras mjölkfria)
GÖR SÅ HÄR
Rör ihop alla ingredienser till tonfusken enligt receptet.
Koka 6-8 portioner pasta och blanda med tonfusk och resten av ingredienserna till pastasalladen. Servera eventuellt med lite hot sauce.
Comments