Ni vet Keldas tomatsoppa? Den är ju så basic, men jag älskar den. Känns nostalgisk med sin milda, krämiga smak och tänkte att det inte borde vara svårt att göra en hemgjord variant? Tog därför fram den här lata myssoppan med tortellini. Tar 15 min att göra och inget behöver hackas!
TORTELLINI I KELDAS TOMATSOPPA (hemgjord)
Portioner: 2
Tortellini, 500 g
Olivolja
Tomatpuré, 1 dl
Grönsaksbuljong, 5 dl
Socker, 2 tsk
Oregano
Vitpeppar
Svartpeppar
Matgrädde, 2 1/2 dl
Färsk basilika, handfull
GÖR SÅ HÄR
Koka tortellinin och sila.
Hetta upp en kastrull med olivolja och vänd ner tomatpurén. Fräs i 5 min under omrörning. Tillsätt grönsaksbuljong, socker, oregano och peppar. Koka upp och puttra i 5-10 min så den koncentreras. Vänd ner matgrädden i slutet och rör om. Smaka av och vänd ner tortellini och basilika.
Comments