Käkade en kall, krispig vattenmelonsallad med en smakrik pinjenötskräm istället för fetaost. Älskar den här krämiga, salta och syrliga pinjenötskrämen. Använder den istället för feta i min grekiska sallad.
VATTENMELONSALLAD
Vattenmelon
Mynta
Romanticatomater
Gurka
Gröna oliver
Rödlök
Romansallad
PINJENÖTSKRÄM
För 2 portioner
Pinjenötter, 70 g
Saften från 1 citron
Olivolja, 1 msk
Vitlök, 1 liten klyfta
Tahini, 1 msk
En skvätt kallt vatten
DRESSING
Citron
Olivolja
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Sallad & dressing. Blanda ihop salladen i en skål. Blanda ihop en god och enkel dressing och häll över salladen.
Pinjenötskräm. Mortla pinjenötterna och vitlöken i en plastskål (så allt får plats). Vänd ner citron, tahini och olivolja och mortla. Tillsätt en liten skvätt kallt vatten och rör om så krämen blir lagom tjock och ljusare i färgen.
Comments