Ojojoj hörni, varför kände jag inte till detta innan?? Crêpes Suzette, så fantastiskt gott! Pannkakor som blir underbart saftiga av den varma och smörig apelsinsåsen. Helt perfekt som efterrätt till en speciell middagsbjudning eller sommarkvällen.
CRÊPES SUZETTE
Portioner: Apelsinsåsen räcker till 4-6 pannkakor
PANNKAKOR
APELSINSÅS
Apelsinsaft, 2 dl (ca 2-3 apelsiner)
Citronsaft, 1/3 dl (ca 1/2 citron)
Valfritt Konjak, 1 msk
Apelsinskal från 1 apelsin, finrivet
Citronskal från 1 apelsin, finrivet
Socker, 3/4 dl
Salt, 1 nypa
Smör, 1 stor klick (mjölkfri, t ex Flora)
SERVERING
Eventuellt vaniljglass
GÖR SÅ HÄR
Pannkakor. Gör pannkakor enligt länkat recept.
Apelsinsås. När du stekt klart pannkakorna, häll då alla ingredienser till apelsinsåsen, förutom smöret, i stekpannan. Koka upp under omrörning. Sänk sedan värmen till medelhög och låt såsen sjuda i ca 5 min tills den blir tjockare som en sirap. Klicka då i en stor klick smör, rör om och fortsätt sjuda i 1-2 min. Nu ska det smaka mer som en kolasås än som en allt för syrlig sirap. Smaka av med eventuellt med smör och salt.
Servera. Detta ska serveras varmt så fort apelsinsåsen är klar! Vik pannkakorna snyggt och lägg dem på ett serveringsfat. Häll den varma såsen över alla pannkakor så de täcks ordentligt, då blir de saftiga och goda! Riktigt gott som det är men servera eventuellt med vaniljglass.
Kommentare