top of page
4.png
  • Instagram

VEGANSK LARB PÅ RÖKT TOFU (20 MIN!)

  • Skribentens bild: Selina Hami
    Selina Hami
  • 25 apr. 2022
  • 1 min läsning

Fantastiskt smakrik, saftig larb gjord på rökt tofu som blir klar på 20 min! Jäkligt bra vardagsmat ändå.



LARB med rökt tofu

Portioner: 2


LARB

Ris, 3 msk (t ex jasmin)

Rökt tofu, 2 pkt (460 g), smulad

Herico verts, 1 handfull, skuren i mindre bitar

Sojasås, 3 msk

Rårörsocker, 2 msk

Ingefära, ca 1/2 msk, riven

Vitpeppar

Sambal oelek efter smak (eller nån annan chili som sriracha)

Schalottenlök, 1 liten, finstrimlad

Lime, saften från 1-2 st

Vårlök, 1 st, finstrimlad

Mynta, 1 stor handfull, bladen

Koriander, 1 stor handfull, hackad


SERVERING

I salladsblada eller med ris

Toppa med rostad, saltad cashew (hackad)


GÖR SÅ HÄR

Rosta risen i en torr panna tills helt gyllene. Det tar 10-15 min. Rör om och håll koll så det inte bränns! Mortla sedan riset till mjöl (eller mixa i matberedare, det det är nog för liten mängd för att det ska mixas ordentligt).


Hetta upp olja i pannan och vänd ner rökt tofu och hericoverts. Stek i några minuter, behöver inte få mycket färg.


Vänd över tofu, hericoverts och det rostade rismjölet i en skål tillsammans med resten av ingredienserna. Rör om och smaka av!


Servera med ris eller i salladsblad och toppa eventuellt med cashewnötter.

Comments


bottom of page