Lever för sån här mat på sommaren! Nåt fräscht, nåt krämigt, nåt friterat. Lite plock. Till en härlig, somrig meze passar den här pinjenötsröran perfekt. Jag inspirerades av den libanesiska osten Shanklish som brukar smulas och blandas med tomat och lök.
ÖRTIG PINJENÖTSRÖRA
Salta efter smak
Pinjenötter, 40 g
Citron, saften från ca 1/2-1 st
Tahini, 1 msk
Vatten, en skvätt
Tomat, 1-2 st goda, mogna tomater, finhackad
Persilja, en näve, finhackad
Rödlök, ca 1/3 st, finhackad
Torkat mynta
SERVERING
Servera gärna på en meze med exempelvis min veganska äggröra av kikärtsmjöl toppad med zaatarkrydda, potatis friterad i olivolja, oliver, pitabröd
GÖR SÅ HÄR
Fritera pinjenötterna i olivolja tills gyllene. Försiktig så de inte bränns! Det går fort.
Mortla pinjenötterna och tillsätt citronsaft, tahini och en skvätt vatten under omrörning tills du får en krämig röra.
Blanda med tomat, persilja, lite rödlök och torkad mynta efter smak. Toppa med olivolja.
Comentários